Ga naar de inhoud
Nederland

'Prins Bernhard heeft meer dan 100 panden in Amsterdam'

Prins Bernhard tijdens Koningsdag. (archieffoto)

De 47-jarige prins Bernhard jr. is één van de grootste spelers op de Amsterdamse vastgoedmarkt. Volgens onderzoek van Het Parool heeft hij 102 panden in de hoofdstad in zijn bezit. Maar je hebt altijd baas boven baas.

Volgens Het Parool hebben 21 particulieren meer dan honderd huizen of bedrijfspanden in hun bezit in de hoofdstad. Dat prins Bernhard, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven en neef van de koning, veel panden bezit, werd een paar jaar geleden al duidelijk. Er ontstond toen ophef omdat hij de huur had opgezegd van een snackbar aan het Gerard Douplein. 

Kantoren en restaurants

De prins is oprichter van het internationale softwarebedrijf Levi9 en pandbezitter. Veel van zijn huizen staan in de Willem de Zwijgerlaan. Ook heeft hij enkele kantoren aan de Haarlemmerweg. Via zijn bv's zit hij ook in racecircuit Zandvoort met restaurant Bernie's. 

 

Thumbnail
Reinout Oerlemans en zijn vrouw Daniëlle

Belangrijke beleggers

Volgens de Amsterdamse krant is het vastgoed in de stad aantrekkelijk door de almaar stijgende huizenprijzen. Een van de andere grote vastgoedondernemers in de stad is Reinout Oerlemans.

Een deel van zijn miljoenen, vergaard door de verkoop van zijn bedrijf Eyeworks, zit in meer dan vijftig adressen in de stad. Margot Pon, telg van de gelijknamige auto-importeur, is één van de grootste beleggers. Volgens de krant heeft zij 393 adressen in Amsterdam.

Meer op rtlnieuws.nl
Ondanks peperdure huizen blijft Amsterdam groeien