Nederland

H&M-zus Arket opent eerste Nederlandse winkel in Amsterdam

02 oktober 2017 14:39 Aangepast: 03 oktober 2017 15:56
Een vestiging van Arket in Londen. Beeld © Arket

Arket, het nieuwe merk van kledinggigant H&M, komt ook naar Nederland en opent een eerste vestiging aan het Koningsplein in Amsterdam. De deuren moeten in de lente opengaan.

Deze herfst gaan er al winkels open in Londen, Brussel, Kopenhagen en München. Daarnaast kun je online bestellen in achttien Europese landen, waaronder Nederland.

Scandinavisch eten

De vestiging in Amsterdam komt in het oude pand van boekwinkel Scheltema en krijgt een oppervlakte van 1000 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen. Op de begane grond komt een café met biologisch Scandinavisch eten, meldt H&M.

Een woordvoerder van Arket zegt dat er op dit moment geen plannen bestaan om winkels op andere plekken in Nederland te openen.

Geen volle rekken

Bij Arket hoef je volgens H&M geen overvolle rekken te verwachten waar iedere week een nieuwe collectie hangt. Het gaat om kleinere collecties voor vrouwen, mannen en kinderen die tijdloos zijn en langer meegaan.

Ook zijn er interieurartikelen te vinden van andere merken, zoals pepermolens en olijfolie.

Arket is zeker niet het enige label dat onder de H&M valt. De modegigant heeft inmiddels al zeven merken, waaronder COS, &Other Stories, Monki, Weekday en Cheap Monday.

Meer op rtlz.nl:
Niet meer graaien uit de rekken bij H&M-zusje Arket

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van