Nederland

Mkb'ers krijgen in 2018 eigen loket voor cybersecurity

23 september 2017 11:54 Aangepast: 23 september 2017 16:31
Beeld © Getty

Vanaf volgend jaar kunnen Nederlandse ondernemers voor hulp bij hun digitale veiligheid terecht bij het Digital Trust Centre (DTC). Het nieuwe kenniscentrum van de overheid moet de achterstand die veel bedrijven hebben op het vlak van cybersecurity goedmaken.

Het Digital Trust Centre gaat nauw samenwerken met het Nationaal Cyber Security Centrum, de publiek-private organisatie die 2012 is opgericht voor de bescherming van onze vitale sectoren. Ondernemers kunnen bij het DTC terecht voor advies over hun digitale veiligheid.

Ook biedt het kenniscentrum informatie aan het bedrijfsleven over actuele dreigingen van cyberaanvallen, maakt minister Kamp van Economische Zaken, mede namens staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff, in een Kamerbrief bekend.

Kamp: 'Kennis nog onvoldoende'

"Nederland heeft een succesvolle ICT-sector, maar kennis van en investeringen in cybersecurity blijken bij bedrijven in andere sectoren nog onvoldoende", schrijft Kamp. "Met de oprichting van een Digital Trust Centre in 2018 komt het kabinet tegemoet aan de wens van bedrijven om hen te helpen met actuele informatie over risico's en adviezen over digitale veiligheid."

Het DTC gaat 2,5 miljoen euro kosten. In de Miljoenennota van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat het nieuwe kabinet 116 miljoen euro investeert om Nederland veiliger te maken. Daarvan wordt 26 miljoen euro uitgetrokken voor cybersecurity.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore