Nederland

Mohammed Nouri bezoekt broertje elke dag: 'Ik praat tegen hem en bid voor hem'

21 september 2017 14:45 Aangepast: 05 september 2019 09:44
Mohammed bedankte de mensen die in juli steun kwamen betuigen bij het huis van de familie. Beeld © ANP

Vandaag precies een jaar geleden filmde Mohammed het droomdebuut van zijn broertje Abdelhak 'Appie' Nouri bij Ajax. "Ik word heel emotioneel als ik de beelden terugzie waarop hij loopt, praat en grapjes maakt. Ik besef nog steeds niet wat er is gebeurd."

Mohammed is drie jaar ouder dan Appie. "Hij is niet alleen mijn broertje, maar ook mijn beste vriend", vertelt Mohammed Nouri aan RTL Nieuws. "We dragen dezelfde kleren, hebben dezelfde vrienden. Een betere band bestaat niet. We deden alles samen."

De klap kwam heel hard aan toen Mohammed op 8 juli een telefoontje kreeg van Ajax. Zijn broertje is tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Oostenrijk in elkaar gezakt.

'Kon het niet geloven'

"Ik was op dat moment op vakantie in Turkije, we waren net geland. Ik zat in de bus naar het hotel toen mijn telefoon ging. Ik ben meteen teruggegaan naar het vliegveld en heb de eerste vlucht naar Nederland gepakt", vertelt hij.

Samen met zijn ouders, broers en zussen reist hij naar Innsbruck, waar Appie in het ziekenhuis kunstmatig in slaap gehouden wordt. "Het was heel moeilijk om hem daar op de intensive care te zien liggen. Ik kon het niet geloven, dacht: dit is nep."

Iedere dag naast zijn bed

Een paar dagen later wordt bekendgemaakt dat Appie blijvende en ernstige hersenschade heeft. Hij is inmiddels terug in Nederland en ligt al maanden in coma. "Ik ga iedere dag naar hem toe, het liefst ben ik er de hele dag. Soms blijf ik ook slapen", vertelt hij. "Ik zit naast zijn bed en praat tegen hem. Ook bid ik voor hem."

Het leven van Mohammed staat sinds 8 juli in het teken van zijn broertje. "Ik heb geen ruimte om andere dingen te doen. Misschien zou dat op een gegeven moment wel moeten, maar ik kan het nog niet. Het komt wel."

(Tekst gaat verder onder kader)

Droomdebuut

Mohammed filmde de eerste wedstrijd van zijn broertje bij Ajax. In het filmpje is te zien hoe hij Appie wakker maakt op de grote dag. "Yo, Ap! Lekker geslapen?" 

 

Bidden

 

Thumbnail

De familie Nouri vindt troost in hun geloof. "We bidden iedere dag voor hem en vragen anderen dat ook te blijven doen. Van ons allemaal houdt God het meest van Appie, dat is een fijne gedachte." 

Mohammed doet liever geen uitspraken over hoe het op dit moment met zijn broertje gaat. "We willen niet dat mensen gaan speculeren. Daarom komen we af en toe met een update, maar daar laten we het bij", legt hij uit. "In de tussentijd bidden we voor hem en wachten we af."

Dromen dat het niet waar is

Mohammed heeft het erg moeilijk met het feit dat zijn broertje in coma ligt. "Af en toe besef ik het niet. Dan ga ik slapen en droom ik dat het allemaal niet waar is. Maar dan word ik 's ochtends wakker, en raak ik helemaal in paniek als ik besef dat het wél echt is."

Hij en zijn familie putten heel veel kracht uit alle berichten die ze krijgen. "Het doet ons heel veel. We krijgen veel steunbetuigingen en van over de hele wereld wordt er voor mijn broertje gebeden. Dat is toch niet normaal. Een jongen van 20 jaar oud die de wereld zó kan verbinden."

Bekijk hieronder de video over de voetbalcarrière van Abdelhak Nouri: 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore