Ga naar de inhoud
Nederland

Interne onrust bij Omroep West over loon topman

Beeld © Omroep West

Directeur Gerard Milo van Omroep West heeft eind donderdagmiddag zijn salarisverhoging toegelicht, om het 'gevoel van boosheid en onbegrip' onder de werknemers van de regionale omroep weg te nemen.

Dat blijkt uit een brief van de ondernemingsraad, die in handen is van RTL Z. Omroep West bevestigt de bijeenkomst. "Externe journalisten zijn niet welkom, omdat het een interne bijeenkomst is", aldus een woordvoerster van de directie.

Dinsdag lekte via RTL Z uit dat dat Omroep West directeur Milo in ruil voor het schrappen van zijn omstreden bonus een forse loonsverhoging heeft gegeven, hij kreeg er maandelijks bruto 1000 euro bij. PvdA-kamerlid John Kerstens heeft de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om de salarisverhoging terug te draaien.   

'Boosheid en onbegrip'

Nu blijkt dat er ook intern onvrede bestaat over de loonsverhoging. "Wij begrijpen heel goed dat er op de werkvloer veelvuldig over wordt gesproken en dat er bij veel van jullie een gevoel van boosheid en onbegrip heerst", schrijft de ondernemingsraad vandaag in een interne brief aan het personeel. Om dat gevoel weg te nemen, zou Milo tijdens een personeelsbijeenkomst om 18.00 uur donderdagmiddag 'openheid van zaken' geven.

Het is onzeker of Milo tijdens de bijeenkomst ook heef gedeeld hoe hoog zijn beloning precies is. In een brief aan het personeel stelde hij dinsdag dat zijn salaris bij de Kamer van Koophandel is op te vragen. Maar in de jaarrekening van de regionale omroep blijken zijn beloningsgegevens te ontbreken.

Milo wilde vooruitlopend op bijeenkomst geen commentaar geven. Ook wil hij volgens zijn woordvoerster "niet met RTL delen" wat zijn salaris is.

Kijkcijferkanon vertrekt

Omroep West wilde donderdagmiddag niet reageren op geruchten dat een kopstuk van de regionale omroep, presentatrice Debby Roukens, uit onvrede met de salariskwestie haar ontslag zou hebben aangeboden.

Aanvulling 21.15 uur: Omroep West meldt dat Roukens inderdaad opstapt omdat zij het niet eens is met de loonsverhoging van topman Milo. Roukens, presentatrice van het programma 'Debby en haar Mannen' staat in de regio bekend als de stem en hét gezicht van Omroep West.