Nederland

Alle winkels failliet MS Mode vandaag weer open

15 augustus 2016 08:34 Aangepast: 30 juli 2017 16:30
De MS Mode winkel in Naaldwijk Beeld © ANP

Alle winkels en de webshop van kledingketen MS Mode gaan vandaag weer open, hebben Rabobank en de curator laten weten. Binnen drie weken moet meer bekend worden over een eventuele doorstart van het bedrijf.

Beide partijen sloten een akkoord over de voortzetting van de keten tijdens het faillissement. Ze noemen het 'in het belang van alle betrokkenen' dat de winkels weer open gaan, ook omdat dit de mogelijkheden op een doorstart vergroot.

Binnen drie weken moet er meer duidelijk worden over de toekomst van het bedrijf. Volgens curator Cees de Jong zijn er meerdere gegadigden voor de overname van de keten of delen ervan en moet er nu "tempo wordt gemaakt". Hij sluit niet uit dat de organisatie MS Mode in delen verkocht zal worden. "Het mooiste zou zijn als een partij alles wil overnemen. Maar MS Mode is een vrij grote organisatie, dus ik ben niet verbaasd als er een partij is die delen van de keten in de eigen organisatie wil inpassen."

Banen behouden

De winkels werden vorige week tijdelijk gesloten nadat de curatoren het niet eens konden worden met Rabobank. Die zou 30 miljoen in de kledingwinkels hebben gestoken. De onenigheid zou gaan over de verkoopopbrengst van de winkels.

Nu de winkels voorlopig open mogen blijven, kunnen 840 mensen doorwerken. In totaal zijn er 130 MS Mode-zaken in Nederland, en nog eens 270 in het buitenland. De curator probeert zoveel mogelijk banen te behouden. 

Meer op rtlz.nl
'Twaalf gegadigden voor failliet MS Mode'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore