Nederland

Niet verzekerd voor hagelschade: gedupeerde boer krijgt geen cent

04 november 2016 15:47 Aangepast: 29 juli 2017 21:30
Enorme hagelstenen bij het noodweer op 23 juni 2016. Beeld © Paul Scheffers

Een melkveehouder uit Someren wiens bedrijf ten prooi viel aan een vernietigende hagelbui, krijgt geen schadevergoeding uitgekeerd van zijn verzekeraar. Zijn eis hiervoor is vandaag door de gedingrechter in Rotterdam afgewezen.

Het bedrijf van de boer werd zwaar getroffen bij het noodweer op 23 juni van dit jaar dat over het zuiden van ons land trok. Bij die storm, met windsnelheden van wel 100 kilometer per uur, raakten meerdere gebouwen van de boer beschadigd door brokken ijs. Zijn verzekeraar Interpolis keerde niet uit, omdat de boer zich niet apart had verzekerd voor schade veroorzaakt door hagel.

IJsbrokken

De polisvoorwaarden maken volgens de rechter duidelijk wat onder het begrip hagel moet worden verstaan, namelijk iedere vorm van neerslag die als ijskorrels neervalt, ongeacht de grootte daarvan. De boer meende echter dat zijn schade was ontstaan door de storm. Zonder al die harde windbewegingen zouden de ijsbrokken immers nooit zo groot geworden zijn, stelde hij.

Het noodweer afgelopen juni in Brabant veroorzaakte voor zeker honderd miljoen euro aan schade. Huizen en gebouwen, tuinkassen en gewassen liepen enorme beschadigingen op.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van