Nederland

Sander kreeg Popcorn Time-boete: "Ik heb er maar één woord voor: k*t!"

22 oktober 2015 14:46 Aangepast: 22 oktober 2015 16:56
Sander moet 1090 euro betalen omdat hij via Popcorn Time illegaal downloadde. Beeld © RTL Nieuws

Sander, een 17-jarige Nederlandse student die in Duitsland stage loopt, moet een boete betalen van 1090 euro voor het illegaal streamen van series via Popcorn Time. We spraken de aangeslagen jongen en vroegen hoe het nu met hem gaat.

Sander, wat is er gebeurd?
"
Mijn huisbaas, die ook mijn werkgever en stagebegeleider is, kreeg een brief in de bus. Daarin zat een boete voor het illegaal streamen van films en series via Popcorn Time. Zij vroeg me of ik daar iets van afwist. Ja dus, ik had wel wat series en films bekeken via Popcorn. Dat heb ik ook eerlijk tegen haar gezegd."

En toen? 
"Ik schrok er heel erg van. Ik heb er nooit rekening mee gehouden dat ik hiervoor gestraft zou worden. Ik deed het in Nederland ook wel, maar daar lukte het vaak niet. Hier deden de afleveringen die ik wilde zien het wel. Ik schrok nog het meest van het bedrag: 1090 euro!"

Hoe voel je je nu?
"Ik heb er maar één woord voor: kut! Ik ben nog lichtelijk in shock. Ik ben ook erg zenuwachtig, want hoe moet het nu verder? Die 1000 euro krijg ik niet zomaar bij elkaar. We zijn wel bezig met advocaten om te kijken hoe we dit kunnen oplossen. Als ik geweten had dat dit in Duitsland zo streng wordt aangepakt, was ik meteen gestopt!"

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore