Nederland

Nieuwe winkels geopend: zo wil noodlijdend HEMA jou weer lokken

10 september 2016 10:50 Aangepast: 30 juli 2017 10:30
In de nieuwe HEMA ligt alles op kleur.

Klanten kunnen vandaag voor het eerst kennismaken met de nieuwe HEMA. De nieuwe winkels zijn volgens een internationaal concept ingericht. De populaire rookworsten, schoolspullen en babykleertjes blijven gewoon in de schappen liggen.

Vandaag zijn de eerste filialen in Bussum, Uithoorn, Vleuten en Zwijndrecht geopend. Ook Utrecht heeft op het Centraal Station al een nieuwe HEMA, die ging al in december vorig jaar open.

In de HEMA 2.0 komt de klant in een frissere winkel terecht, die overzichtelijker is ingedeeld. Dat gebeurt onder meer door het assortiment in te delen in verschillende werelden. "Zo liggen alle dameskleding bij elkaar. En alle producten voor de badkamer zijn in hetzelfde schap te vinden", vertelt een HEMA-woordvoerder. 

Online shoppen

Er komen geen nieuwe producten bij, de HEMA wil vooral een internationale uitstraling in de winkels. Verder wordt het online shoppen verder uitgebreid. "Het moet nog eenvoudiger en sneller worden om online te winkelen." Ook worden de gangpaden breder, zodat de winkel nog toegankelijker wordt voor de jonge en oude klant.

Het nieuwe concept wordt al gebruikt in HEMA's in onder meer Barcelona, Parijs en Londen. "Daar is het concept bij klanten zo populair dat we het ook in ons land willen introduceren." 

Groot verlies

Een facelift is hard nodig. HEMA verkoopt nog altijd met verlies. De HEMA was teveel een supermarkt geworden, luidde de kritiek.  Als klanten inderdaad meer gaan uitgeven in de testwinkels krijgen vanaf volgend jaar alle winkels in Nederalnd een facelift. Dat zijn er 560.

De directie volgt verandering op de voet. Onder meer door enquêtes onder klanten te houden.  

Meer op rtlnieuws.nl:
HEMA verkoopt nog altijd met verlies

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore