Nederland

T-Mobile stapt af van 'mobile only', biedt vast internet en tv aan

04 november 2016 08:52 Aangepast: 29 juli 2017 21:30
Beeld © ANP

T-Mobile heeft Vodafone Thuis overgenomen, waarmee het diensten voor vast internet en tv in handen krijgt. De 150.000 Vodafone Thuis-klanten verhuizen naar T-Mobile.

Met de overname krijgt T-Mobile voor het eerst de mogelijkheid om klanten een abonnement voor vast internet en televisie aan te bieden. Naast de 150.000 klanten gaan ook de 100 Vodafone Thuis-werknemers in dienst bij T-Mobile.

Vodafone Thuis heeft door het KPN-netwerk te gebruiken een landelijk dekkend breedbandnetwerk en bereikt daarmee ongeveer 80 procent van de Nederlandse huishoudens met vast internet.

'Geweldig nieuws'

Met de overname wil T-Mobile zijn positie tegenover bedrijven als Vodafone, KPN, Ziggo en Tele2 versterken, die allemaal naast mobiel internet ook vaste verbindingen voor internet en tv aanbieden. Daarmee stapt het dus af van zijn 'mobile only'-strategie

"Dit is geweldig nieuws voor de Nederlandse consument en onze organisatie", zegt Martin Knauer CEO a.i. van T-Mobile Nederland. "Met de overname zal T-Mobile in staat zijn om gecombineerde producten en diensten aan te bieden in Nederland."

Europese Commissie

De Europese Commissie verplichtte de verkoop eerder dit jaar, anders mag Vodafone niet fuseren met Ziggo. Volgens de Commissie kunnen Nederlandse consumenten hierdoor 'concurrerende prijzen en een goede keuze behouden'.

T-Mobile en Vodafone hopen de deal nog dit jaar af te ronden. De fusie tussen Vodafone en Ziggo is hoogstwaarschijnlijk op 1 januari voltooid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore