Ga naar de inhoud
Nederland

Kamal had 'kutjaar' na misgelopen miljoenen

Terwijl zijn hele straat feest vierde, zat Kamal in januari met een enorme kater. Hij had vier loten voor de Postcode Loterij en de straatprijs viel in zijn straat, maar tijdens de incasso had hij te weinig geld op zijn rekening. Zo gingen de miljoenen aan zijn neus voorbij. "Ze hadden wel voor twee loten af kunnen schrijven." Hij stapt nu naar de rechter.

Hoeveel Kamal had gewonnen als zijn loten wel waren betaald, wil de loterij hem niet vertellen. Maar hij schat dat het om zo'n 2,5 miljoen euro gaat. Het was het begin van wat hij zelf 'een kutjaar' noemt. Hij verloor vrienden, voelde zich genoodzaakt te verhuizen en ook zijn werk - waarvoor hij veel langs de deuren moest - raakte hij kwijt omdat hij er niet tegen kon dat hij steeds hoorde dat hij een slechte verliezer was. "Ik hield het niet vol, werd over alles negatief."

'Had ik kunnen winnen?'

Bijna een jaar later stapt Kamal naar de rechter. Hij en zijn advocaat vinden dat hij in elk geval recht heeft op een deel van het geld. "Mensen zeggen: accepteer je verlies. Maar zouden ze dat kunnen als het ze zelf zou gebeuren? Ik wil weten of ik recht heb op het geld. Anders vraag ik me mijn hele leven af of ik had kunnen winnen of niet." Daarnaast wil hij graag van het imago af dat hij een slechte verliezer is.

ZIE OOK: Kamal loopt miljoenen mis door incassofout: 'Zo balen'

Hij heeft goede hoop. "De Postcode Loterij kon het bedrag voor vier loten niet van mijn rekening afschrijven, maar voor twee loten had dat wel gekund. Ik speel per lot mee, heb die loten niet samen gekocht, dan zouden ze ze toch ook los van elkaar moeten afschrijven?"

Niet opgezegd

Daar komt nog een punt bij, zegt zijn advocaat Sandra Carli. "In het reglement van de Postcode Loterij staat dat je lid bent totdat je opzegt. Dat heeft Kamal niet gedaan. Eerdere keren dat hij niet genoeg geld op zijn rekening had staan, werd het geld voor die loten later alsnog afgeboekt. Toen was het geen probleem, maar toen viel er geen prijs op. Daarbij, als je je huur niet betaalt, krijg je een waarschuwing. Tegenwoordig krijg je die van de Postcode Loterij ook, maar toen nog niet."

Kamal hoopt op een schikking, maar vooralsnog is de Postcode Loterij daar volgens hem en zijn advocaat niet toe bereid. In april gaan beide partijen daarom samen naar de rechtbank.