Nederland

Google: dit jaar zochten we op het EK, Pokémon en Max Verstappen

14 december 2016 10:11 Aangepast: 29 juli 2017 12:00
De trends op Google dit jaar. Beeld © ANP, EPA

2016 was het jaar van het EK voetbal, Pokémon Go en Max Verstappen, althans volgens Google. Op die woorden en namen hebben we dit jaar het meest gezocht, blijkt uit een terugblik van de zoekgigant.

Het EK voetbal was in Nederland de meest gezochte term. Opmerkelijk omdat Oranje niet eens meedeed. Ook op Douwe Bob, de Olympische Spelen in Rio en Donald Trump werd in ons land veel gezocht. Zangeres Anouk was op Google de meest gezochte Nederlandse vrouw en Geert Wilders de meest gezochte Nederlandse politicus. Als het gaat om internationale celebrities staat Justin Bieber bovenaan.

De top vijf

Grace Vanderwaal

Google heeft ook een video gemaakt op basis van de wereldwijd zoektrends van afgelopen jaar. In die video speelt de half-Nederlandse Grace Vanderwaal een prominente rol. De winnares van America's Got Talent is te zien in de video en haar nummer wordt gebruikt in het filmpje:

Wereldwijd voert Pokémon Go de lijst met meestgezocht zoektermen aan. In die top vijf staan ook Donald Trump en Prince, die beiden in Nederland buiten de top vijf waren gevallen. 

Top vijf wereldwijd

  • 1. Pokémon Go
  • 2. iPhone 7
  • 3. Donald Trump
  • 4. Prince
  • 5. Powerball

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore