Nederland

Hé, geef je auto eens wat vaker een sopbeurt

14 oktober 2015 15:16 Aangepast: 14 oktober 2015 15:18

We wassen steeds minder vaak onze auto. Tien procent van de auto's krijgt zelfs nooit enige sponsliefde van zijn eigenaar. Zorgelijk, vindt autobrancheorganisatie Bovag.

Gemiddeld wassen Nederlanders hun auto 8,4 keer per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Bovag uitgevoerd onder 1.012 consumenten. Alleen tijdens de economische crisis in 2012 was het nog iets slechter gesteld met onze wascapaciteiten.

Toen werd één op de acht auto’s nooit gewassen. Nu krijgt één op de tien nooit een sopbeurt.

Restwaarde
Zorgwekkend? Ja, want mensen die (bijna) nooit hun auto wassen zijn een dief van hun eigen portemonnee, vertelt Tom Huyskens van Bovag. "Het is heel slecht als zaken als pekel en hondenpoep niet worden verwijderd. Vooral restjes pekel zijn heel slecht voor je lak. De restwaarde van je auto wordt daardoor beduidend minder."

Het advies: was één a twee keer per maand de wagen. En daarvoor hoef je echt niet met emmertjes en sponzen te gaan sleuren. "Wasstraten zijn tegenwoordig heel goed. Als je begaan bent met het milieu en je auto raden wij aan, minimaal een keer per week de auto even door de wasstraat te halen. En kies dan ook voor een goede waxlaag."

Meer op rtlnieuws.nl

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore