Ga naar de inhoud
Nederland

Management Verstappen eist 3,5 ton van supermarkt om parodie met nep-Max

De Verstappen-lookalike. Beeld © YouTube

Het management van Max Verstappen wil 3,5 ton vangen van online-supermarkt Picnic. De zaakwaarnemer van de coureur vindt de parodie op een Jumbo-reclame, waarin de Formule 1-racer boodschappen bezorgt, niet grappig.

"Jammer dat het management van Max Verstappen niet om het filmpje kan lachen", reageert Michiel Muller, mede-oprichter van de online-supermarkt Picnic. Volgens het management van Verstappen zou 3,5 ton het bedrag zijn geweest dat de supermarkt had moeten neerleggen voor deelname aan de commercial, maar volgens Muller is de eis extreem hoog.

'Alleen een Facebook-post'

"We hebben geen complete campagne gelanceerd met billboards en commercials op televisie, het ging enkel om een Facebookpost", zegt Muller. "Je ziet op sociale media veel van dit soort kleine inhakers. Toen we hoorden dat Verstappens manager juridische stappen wilde ondernemen, hebben we de video meteen van Facebook afgehaald."

Daarnaast gaat het volgens Muller om een persiflage op Jumbo, niet op Verstappen. Een rechtszaak had hij eerder uit de hoek van Jumbo verwacht. "Gelukkig beschikt Jumbo over enige humor. Ze lieten weten het wel grappig te vinden, om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag: boodschappen verkopen."

Lookalike gespot

Muller kwam op het idee voor het spotje toen hij op een eindexamenfeest de lookalike van Verstappen spotte. “Ik dacht: hier moeten we wat mee. Vervolgens heeft een fotografiestudent het filmpje gemaakt. We hebben het helemaal niet groots aangepakt."

Het persiflagefilmpje van Picnic. Tekst loopt verder onder de video:

Goed doel

Muller heeft al contact gehad met het management van Verstappen met het voorstel de rechtszaak te laten varen, vertelt hij. "Ik heb voorgesteld in plaats daarvan het geld dat we nu kwijt zijn aan advocaten aan een goed doel te schenken. Dan doen we er iets liefs mee. Maar Verstappens management wil dat niet."

De manager van Verstappen laat aan het AD weten dat ze met de rechtszaak willen voorkomen dat 'in de toekomst ook andere partijen misbruik maken van Max' rechten'. "Dit gaat niet alleen om de belangen van Max, maar ook om die van Red Bull en Jumbo." Wanneer de zaak dient, is nog niet bekend. Picnic moet binnen twee weken reageren op de claim van 3,5 ton. 

Het originele filmpje van Jumbo: