Ga naar de inhoud
Nederland

Reisverzekering vergoedt slechts klein deel smartphone

Wie een doorlopende reisverzekering heeft en zijn smartphone kwijtraakt tijdens een vakantie, krijgt slechts een deel van het aankoopbedrag uitgekeerd.

Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Een standaard doorlopend reisverzekering vergoedt schade aan een smartphone tot maximaal 315 euro. Dat ligt bij kortlopende reisverzekeringen nog enkele tientjes lager. Maar een nieuwe smartphone kost al snel meer dan 500 euro. 

Smartphone vaakst geclaimd
Afgelopen jaar melden verschillende verzekeraars dat de smartphone zowel tijdens de zomervakantie als tijdens de wintersport het meest geclaimde item was. "Hieruit blijkt dat consumenten er vanuit gaan dat de smartphone goed verzekerd is met de reisverzekering", zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Daarnaast geldt de dekking voor smartphones bij veel verzekeraars niet per persoon maar per polis. Als er op je vakantieadres wordt ingebroken en alle smartphones van je gezinsleden worden gestolen, krijg je maar één smartphone (gedeeltelijk) vergoed. 

Alternatieven
Een buitenhuisdekking bij de inboedelverzekering kan een goed alternatief zijn om er zeker van te zijn dat je telefoon tijdens een vakantie goed verzekerd is. Het maximale dekkingsbedrag hiervan is vaak hoger dan de dekking voor smartphones bij de reisverzekering. Een andere optie is om een speciale telefoonverzekering af te sluiten bij een abonnement. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed let op de voorwaarden, omdat deze per aanbieder behoorlijk kunnen verschillen.

Bron: RTL Nieuws