Ga naar de inhoud
Nederland

Britse zanger bij Lowlands woest over betasten crowdsurfende vrouw

Sam Carter tijdens zijn optreden op Lowlands Beeld © Twitter / @3FM

Zanger Sam Carter van de Britse band Architects heeft op het festival Lowlands in Biddinghuizen keihard uitgehaald naar een aanrander in het publiek bij zijn show.

Hij onderbrak het optreden, nadat hij had gezien dat een man in het publiek naar de borst had gegrepen van een meisje dat aan het crowdsurfen was. Carter was er woest over. NPO 3 plaatste er een video van op Twitter, die door duizenden mensen is geliked en gedeeld. 

Het is walgelijk

Sam Carter zegt: "Ik heb getwijfeld of ik iets moest zeggen over wat ik net zag tijdens het laatste nummer. En weet je wat, ik zeg het gewoon. Ik zag een meisje crowdsurfen richting het podium. Ik ga de klootzak niet aanwijzen die het deed, maar ik zag dat je naar haar borst greep." 

"Het is walgelijk, dat doe je gewoon niet. Het is niet jouw lichaam en je betast niet zomaar iemand, niet in mijn show. Dus als je van plan bent dat nog een keer te doen, rot dan maar op en kom niet terug. Laat dit een veilige plek zijn voor iedereen."

Vrouwen vaker slachtoffer

Het is niet voor het eerst dat er sprake is van ontoelaatbaar gedrag tijdens een festival. Tijdens het festival Parkpop in Den Haag werden eind juni meerdere vrouwen betast en aangerand. En begin juli was in Zweden sprake van een verkrachting en aanrandingen tijdens een festival. Dat festival is om die reden voor volgend jaar afgelast. 

Sam Carter krijgt veel bijval van het publiek in de tent en op social media. Al vinden sommigen dat hij niet ver genoeg ging en de aanrander gewoon had moeten aanwijzen en laten oppakken. 

Meer op rtlnieuws.nl:
'Iemand dronken voeren mag, in de billen knijpen niet'