Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

Gekte op Amsterdamse woningmarkt: bijna drie ton voor piepkleine kelderwoning

10 januari 2017 08:25 Aangepast: 29 juli 2017 06:00
Het appartement aan de Voetboogsteeg Beeld © Funda

Van kleine appartementen die tegen hoge prijzen worden verkocht, staan makelaars en huizenzoekers in Amsterdam allang niet meer te kijken. Maar een vraagprijs van 275.000 euro voor een studiootje van 28 vierkante meter is zelfs voor onze hoofdstad aan de prijzige kant.

In het centrum van de stad wordt aan de Voetboogsteeg een opgeknapte studio aangeboden. De oorspronkelijke vraagprijs van 235.000 euro (kosten koper) is intussen verhoogd met 40.000 euro. De prijs per vierkante meter bedraagt net geen 10.000 euro.

Verschillende geïnteresseerden

Er hebben zich al verschillende geïnteresseerden gemeld bij de verkopende makelaar, zegt een medewerker tegen De Telegraaf. "Alleen door trieste omstandigheden binnen ons kantoor vinden er de komende twee weken nog geen bezichtigingen plaats."

De prijs is aan de hoge kant, geeft het makelaarskantoor toe. "Maar op zich goed zoals die is. Ik weet zeker dat we het object tegen deze prijs kunnen verkopen."

Het appartement wordt gemeubileerd en gestoffeerd geleverd en beschikt over een tuintje, staat in de advertentie op Funda. De kleine kelderwoning wordt verder nog aangeprezen om de 'Italiaanse architectuur'.

Oververhitting

De woningmarkt in Amsterdam toont al maanden tekenen van oververhitting. Sinds het herstel op de huizenmarkt in het voorjaar van 2013 begon, zijn huizen in de hoofdstad in doorsnee bijna een kwart duurder geworden. De helft van de huizen die in Amsterdam worden verkocht, staat minder dan drie maanden te koop. Daarbij verwisselen veel huizen van eigenaar voor prijzen die boven de originele vraagprijs liggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore