Oud-topambtenaar Demmink vervolgd

Demmink roept geen getuigen op

29 april 2014 09:50 Aangepast: 29 april 2014 09:58

Oud-topambtenaar Joris Demmink zal geen getuigen oproepen in de procedure die stichting De Roestige Spijker heeft aangespannen. Dat laat zijn advocaat Harro Knijff weten.

Demmink wordt al jaren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens, zonder dat dat ooit enig gevolg heeft gehad. De stichting vermoedt dat er sprake is van een doofpot en wil daarover de onderste steen boven hebben.

Media-evenement
In een zogeheten voorlopig getuigenverhoor in Utrecht liet De Roestige Spijker een aantal getuigen horen die onder meer over een stukgelopen onderzoek in het verleden hebben verklaard. Demmink had het recht om zelf ook getuigen op te roepen.

Maar Demmink heeft er geen behoefte aan mee te werken aan 'voortzetting van een procedure die inmiddels is verworden tot een media-evenement in de rechtszaal', zegt zijn advocaat Knijff. Vandaag verstreek de termijn van twee weken waarop Demmink getuigen had mogen oproepen.

Integriteit in twijfel trekken
Volgens Knijff heeft Demmink zich altijd tegen de verhoren verzet, 'omdat deze niets met waarheidsvinding van doen hebben'. De afgelegde verklaringen zijn van horen zeggen, tegenstrijdig en ronduit ongeloofwaardig, aldus Knijff.

De verhoren zijn volgens Demmink en zijn raadsman onderdeel van een plan dat is opgezet om Demmink zo veel mogelijk schade te berokkenen, door zijn integriteit in twijfel te trekken.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore