Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Explosie bij Shell Moerdijk

Gewonden bij explosie en brand Shell Moerdijk

04 juni 2014 01:32 Aangepast: 14 mei 2019 17:06
Beeld © ANP Ginopress

Twee mensen zijn gisteravond lichtgewond geraakt bij de explosie en brand bij Shell in Moerdijk. De brand is onder controle, meldde burgemeester Jac Klijs van Moerdijk vannacht na 1 uur tijdens een persconferentie.

Volgens de burgemeester is het grootste gevaar geweken. De brand zou zijn ontstaan doordat een reactorvat om nog onopgehelderde redenen in elkaar klapte. Daarop volgden twee explosies en brak brand uit. Het reactorvat was niet in gebruik. Tijdens de brand kwam ethylbenzeen vrij, in een concentratie die geen gevaar met zich zou hebben meegebracht.

De gewonden zouden brandwonden hebben opgelopen.

ZIE OOK: Video's brand Moerdijk

Omwonenden van industrieterrein Moerdijk hoeven niet hun huis uit. Ze worden wel opgeroepen weg te blijven bij het terrein en in elk geval uit de rook te blijven. Ook raadt de veiligheidsregio hen aan om ramen en deuren gesloten te houden.

Shell voert op het terrein werkzaamheden uit. De brand brak uit op het moment dat ploegendiensten elkaar aflosten. De medewerkers zijn op het gemeentehuis opgevangen.

ZIE OOK: Foto's brand Moerdijk

Omwonenden tot in de verre omtrek hoorden en voelden de knal van de ontploffing. Sociale media stroomden vol met berichten van bezorgde inwoners van onder meer Zevenbergen en Klundert, maar ook vanuit onder meer Bleiswijk, Delft, Lekkerkerk en Klundert kwamen meldingen.

De vlammenzee was tot in de wijde omtrek te zien. Bij de brand komt veel rook vrij. De pluimen gaan eerst recht omhoog en buigen dan af richting de Hoeksche Waard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore