Ga naar de inhoud
Nederland

‘Stop de handdoekenterreur bij het zwembad’

Beeld © Thinkstock

Erger jij je ook altijd zo aan vakantiegangers die ligbedden bezet houden met hun handdoeken, terwijl ze zelf in geen velden of wegen te bekennen zijn? Je bent niet de enige.

‘Handdoekje leggen’ is onze grootste ergernis op vakantie, blijkt uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover. Meer dan 73 procent van de Europese vakantiegangers ergert zich aan het gedrag van andere toeristen die de beste plaatsen bij het zwembad claimen door ’s ochtends vroeg hun handdoek al neer te leggen.   

ZIE OOK: Heerlijk strandweer, maar pas op voor het koude water

Nederlanders ergeren zich er nog het meest aan van alle Europeanen, blijkt uit het onderzoek. Toch doet 16 procent van de Nederlandse vakantiegangers eraan mee, omdat ze zich daartoe gedwongen voelen. We zijn bang dat er anders geen plekje bij het zwembad meer over is.

Zoover vindt het tijd om iets aan de handdoekterreur te doen en start een petitie. “We willen met hotels in gesprek om te kijken wat hier aan gedaan kan worden”, zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland. “Zo willen we toch helemaal niet op vakantie gaan.”

Bron: RTL Nieuws