Ga naar de inhoud
Nederland

Van der Staaij vindt Twitter-hack 'heel vervelend'

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij vindt het heel vervelend dat zijn Twitter is gehackt. Het lukte RTL Nieuws vandaag om zijn account te hacken. "Ik dacht altijd dat ik zeer zorgvuldig te werk ging met sociale media."

Dat bleek dus een misvatting. RTL Nieuws toont vandaag aan hoe makkelijk politici te hacken zijn. Bij SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij kon RTL Nieuws op zijn Twitter-account en bij Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) in zijn LinkedIn-account. Bij anderen lukte het om in hun Facebook-account te komen. 

Blij met speciaal team

Van der Staaij vindt het goed dat Kamervoorzitter Arib heeft besloten tot het instellen van een speciaal team om Kamerleden te ondersteunen en adviseren bij het beveiligen van hun sociale media-accounts. Van der Staaij zegt nooit politiek gevoelige en zeker geen staatsgevaarlijke informatie op Twitter te hebben gedeeld. "Ik dacht dat ik zeer zorgvuldig te werk ging met sociale media", laat hij via zijn woordvoerder weten. "Ik ga hier zorgvuldig naar kijken."

Toch kan Van der Staaij een belangrijk doelwit zijn voor buitenlandse hackers. Van der Staaij is lid van de zogeheten 'Commissie Stiekem', waar staatsgeheimen worden gedeeld. 

 

Meer op rtlnieuws.nl
RTL Nieuws toont aan: zo makkelijk is hacken van politici