Ga naar de inhoud
Vakantieverkeer

Drukste dag van het jaar op Schiphol

Beeld © ANP

Schiphol beleeft vandaag de drukste dag van het jaar. De luchthaven verwacht zo'n 190.000 mensen op de luchthaven.

Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen op deze dag ruim 180.000 mensen via het vliegveld reisden. Volgens een woordvoerster komt dat mogelijk doordat het economisch weer wat beter gaat. In de ochtend is het vrijdag het drukst op de luchthaven. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden.

Schiphol adviseert mensen goed voor te bereiden. Zo kunnen ze thuis alvast inchecken en moeten ervoor zorgen dat ze op tijd op de luchthaven zijn. Om alles in goede banen te leiden, wordt gedurende de hele zomerperiode 500 man extra aan personeel ingezet. Het gaat dan bijvoorbeeld om kantoormedewerkers die als gastheer of gastvrouw optreden of het verkeer regelen. Tijdens de maanden juli, augustus en september verwacht Schiphol in totaal zo'n 16 miljoen passagiers.

ZIE OOK: Drukte op Schiphol: maar durven we nog wel?

Geen entertainment
Normaal gesproken wordt in de drukke zomerperiode de wachttijd verzacht met entertainment. Na de vliegtuigcrash met het toestel van Malaysia Airlines in Oekraïne is echter besloten dit voor de rest van de zomer stop te zetten. Schiphol verwacht dat veel mensen een bezoekje brengen aan de herdenkingsplek bij vertrekhal 3, waar inmiddels een bloemenzee is ontstaan.

 

Bron: RTL Nieuws/ANP