Ga naar de inhoud
Gezondheid

Milou wordt regelmatig uitgemaakt voor slet of hoer: 'Slutshaming is niet oké'

Beeld © Facebook/Milou Deelen

'Sluthaming is niet oke!' Dat is de boodschap die Milou Deelen deelt in haar filmpje op Facebook. Ze wordt regelmatig uitgescholden voor 'hoer', 'slet' of 'laag wijf'. Het filmpje wordt massaal gedeeld.

Tientallen jongens zongen over haar in een lied over 'het laagste meisje van het jaar'. Dat werd jaarlijks gezongen bij de studentenvereniging waar Milou zich 1,5 jaar geleden bij aansloot. Er werd ook over haar geschreven dat 'je haar wel kon doen voor een pakje peuken en een Smirnoff'. 

Grappig

Als ze de jongens aansprak op hun gedrag, kreeg ze te horen 'dat het maar een grap was'. Eén van de reacties die ze vaak kreeg: is toch grappig Milou, daar kan je toch wel om lachen?. Maar Milou kon er niet om lachen. Ze schaamde zich diep en voelde zich vernederd.   

Ze was er klaar mee en besloot een filmpje te maken samen met fotografe Jonna Bruinsma. In het filmpje houdt Milou borden vast met verschillende teksten er op als 'slutshaming is niet oke' en 'hij stoer, ik een hoer?'

Eigen keuze

Ze wil vooral benadrukken dat seksualiteit haar keuze is en geen stof is voor andermans grappen. "Als jongens seks hebben en hier openlijk over spreken, is dit tof. Als meisjes zoals ik dat doen, daalt ons respect of onze waardigheid."

Milou vraagt niet om medelijden, maar wilt dat mensen naar haar luisteren. "Slutshaming gebeurt overal en dat is niet oké".  

Filmpje

Haar filmpje is inmiddels meer dan 65.000 keer bekeken en 389 keer gedeeld. Veel mensen reageren positief op het filmpje, maar er zitten ook reacties tussen van mensen die grappen blijven maken over slutshaming.