Ga naar de inhoud
Nederland

Bart Smit krijgt boete na bizar liftongeluk met baby en moeder

De buggy voorkwam waarschijnlijk dat de lift nog verder naar beneden kwam. Beeld © Politie Eindhoven

Speelgoedketen Bart Smit moet een boete van 27.000 euro betalen. Dit vanwege een liftongeluk vorig jaar in een winkel in Eindhoven. Een moeder met een baby raakten toen onder het liftplateau bekneld.

Volgens de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had de winkelketen niet voldoende veiligheidsmaatregelen genomen om gevaar voor de klanten te voorkomen. 

Een werknemer had vorig jaar de lift op de eerste verdieping gezet om de vloer van de liftschacht te stofzuigen. Nadat de werknemer klaar was, werd de liftdeur niet goed gesloten. Toen de klant met haar baby in een buggy op de begane grond in de lift stapte, was er geen lift.

Maar wel trad de lift in werking en kwam naar beneden. Het gevaarte stopte pas op 50 centimeter afstand van de grond, vermoedelijk doordat het in aanraking kwam met de buggy. Omstanders hebben vervolgens de liftdeur losgetrokken en moeder en kind bevrijd. Het kind had lichte verwondingen.

Hulde voor sterke mannen

Wijkagent Connie Smits was destijds als eerste ter plaatse en deelde haar opluchting op Facebook. "Ik kan niet uitleggen hoe blij we waren dat die stomme lift was blijven steken op de buggy. #altijddetrapvoortaan", schrijft ze. "Hulde ook aan de 'sterke mannen' die met oerkracht de deur eruit hebben geramd en de ongeveer 12-jarige jongen met blauw shirt die het als eerste in de gaten had en alarm heeft geslagen."