Gelekt uit Miljoenennota

Prinsjesdag: Langer kinderopvang bij werkloosheid

13 september 2014 17:50 Aangepast: 15 september 2014 15:53
aRCHIEFFOTO.

Er zijn opnieuw details uit de kabinetsplannen van Prinsjesdag gelekt. Dit keer uit de begroting van minister Asscher van Sociale Zaken. Ouders die werkloos raken houden langer recht op kinderopvangtoeslag, ontdekte RTL Nieuws.

De maatregel moet het makkelijker maken voor mensen met kinderen om snel weer aan de slag te komen. Ouders die in de ww terechtkomen, hebben nu nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dat worden er zes. 

Het idee hierachter is dat je als werkloze ouder zo alle tijd kunt stoppen in het zoeken van een nieuwe baan. Als kinderen langer naar de opvang kunnen blijven, moet het makkelijker worden om snel die nieuwe baan te vinden. 

Brug-ww
Op Prinsjesdag komt minister Asscher ook nog met het plan van de brug-ww, voor mensen die werkloos zijn of ontslagen dreigen te worden. Werkgevers die tekorten hebben en bereid zijn om mensen aan te nemen die in een andere sector overtollig zijn geworden, kunnen de uren dat deze nieuwe werknemers omgeschoold worden, betaald krijgen uit de ww. 

Dit moet ertoe leiden dat nog meer mensen van werk naar werk gaan. De brug-ww wordt een voorwaarde bij de nieuwe aanvraagronde voor sectorplannen.

Zie ook: Details Miljoenennota: wat weten we al?

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore