Fouten onderzoeksmissie MH17

Kabinet erkent: delen rampgebied MH17 door niemand doorzocht

14 oktober 2014 13:17 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Nederlandse onderzoekers een dag eerder aan het werk op de rampplek

Een deel van het rampgebied van vlucht MH17 is toch door niemand doorzocht, erkent het kabinet voor het eerst. Eerder ging Nederland ervan uit dat de Oekraïense bergingswerkers overal waren geweest.

Het gaat om een aanzienlijk deel van het noordwesten van de crash site. Dat de Nederlandse onderzoeksmissie daar nooit is geweest was al bekend. Maar het kabinet ging er - op basis van informatie van de Oekraïners – wel vanuit dat de plaatselijke rampendienst dit gebied had doorzocht. Uit een vandaag gepubliceerde kaart blijkt dat niet het geval.

Thumbnail

ZIE OOK: Delen rampgebied MH17 door niemand doorzocht

"Wij willen daar zeker nog naartoe", zegt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. "Maar het is het onveiligste deel van het rampgebied. Daar zijn veel beschietingen, ook gisteren nog."

De Nederlandse missie vindt het belangrijk om dit gebied nog te doorzoeken. Een aanzienlijk deel van het westelijk gebied waar nog niet gezocht is, is als 'prioriteit 1-gebied' bestempeld omdat daar in de buurt vliegtuigstoelen gevonden zijn en op de satellietkaart veel sporen van brokstukken te zien zijn. De meeste lichamen zijn geborgen in het oostelijk deel van het rampgebied.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore