Ga naar de inhoud
Baby gedumpt in container

Containerbaby is 10 tot 20 dagen oud

Dit shirtje had de baby aan toen ze werd gevonden Beeld © Opsporing Verzocht

De baby die afgelopen weekend in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden, is tussen de tien en twintig dagen oud. Het meisje is lichtgetint en heeft een donkere pigmentplek op haar billen.

Thumbnail

Dat maakte de politie vanavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht. Er kwamen direct al 30 tips binnen. Het meisje heeft ook een afwijking aan haar ringvingers, die staan permanent gebogen.

ZIE OOK: 'Hier is een lief, klein meisje aan de rest van haar bestaan begonnen'

Het pasgeboren meisje heeft waarschijnlijk na haar geboorte een hielprik gehad. Dat wijst erop dat ze wel medische zorg heeft gehad. De politie roep ook mensen die vanwege hun werk als arts of verpleegkundige mogelijk contact hebben gehad met de baby, of betrokken waren bij haar geboorte, op zich te melden. De baby zou goed verzorgd zijn geweest voor ze in de vuilcontainer werd gevonden.

Thumbnail

Daar is ze volgens de politie ergens tussen zaterdagavond en de nacht van zaterdag op zondag gelegd. De politie zoekt een lichtgetinte man van ongeveer 30 jaar die in een lichte auto bij de container werd gezien die nacht. Hij had de muziek in zijn auto keihard staan. Ook zoekt zij een vrouw die die nacht in de straat was en één van de portieken is ingelopen.

Het meisje krijgt volgens de politie 'de beste zorg ter wereld'. Jeugdbescherming is haar officiële voogd. 

Bron: RTL Nieuws