Nederland

Vloggende Scarlet en Joyce plaatsen oproep: 'Lesbiennes zoeken zaad'

11 augustus 2017 21:34 Aangepast: 08 mei 2018 18:05
Joyce (links) en Scarlet (rechts) Beeld © Privéfoto

Scarlet (35) en Joyce (34) zijn al tien jaar samen en toe aan een volgende stap in hun leven: een kindje. Om de geschikte zaaddonor te vinden plaatsten ze een speciale video-oproep op hun Youtube-kanaal. De reacties stromen inmiddels binnen.

Een tijdje dacht het vloggende stel dat ze hun zoektocht naar een zaaddonor liever voor zichzelf wilden houden. "Maar we delen juist heel veel op social media en wilden toch de realiteit in kaart brengen", vertelt Scarlet aan RTL Nieuws.

Zoektocht naar die ene

Die realiteit is niet altijd even rooskleurig. "Het is best wel ingewikkeld om de juiste zaaddonor te vinden. Bij eerdere oproepen kregen we bij 99 procent van de reacties gewoon geen vertrouwd gevoel." 

Van mannen die nauwelijks Nederlands spreken tot studenten die even snel geld willen verdienen. De zoektocht naar die ene parel blijkt een pittige klus. "We willen iemand waar we echt een klik mee hebben, waar we een gesprek mee kunnen voeren en die ons een goed gevoel geeft."

In een anonieme zaaddonor zien de twee dan ook niks. "We vinden het wel belangrijk dat als ons kind wil weten wie zijn of haar vader is, dat de mogelijkheid er is om die te ontmoeten." 

Tekst loopt door onder video

Eigen donorbank

De video-oproep staat sinds gisteren online en is al bijna 27.000 keer bekeken. De mailbox van de dames loopt inmiddels vol met mannen die zich vrijwillig aanmelden. "We hebben al meer dan 150 reacties gekregen. We kunnen haast onze eigen donorbank opzetten!", zegt Scarlet.

Toch zijn Scarlet en Joyce ook geschrokken van sommige reacties. "Sommige zijn zo ranzig en respectloos. Ik dacht altijd dat er geen taboe lag op dit onderwerp, maar als ik nu kijk naar die nare reacties, dan zet dat wel aan het denken." 

Stereotype doorbreken

Het koppel startte drie jaar geleden met hun vlog 'Ik vrouw van jou'. "We wilden het beeld van de 'kortgeknipte, geitenwollensokken, tuinbroekdragende lesbienne' doorbreken." 

Thumbnail

Scarlet en Joyce bij het busje uit de video

Rolmodellen

"Toen ik jong was waren er vrij weinig lesbische rolmodellen, dat heb ik best wel gemist in mijn kindertijd." De twee hopen jonge vrouwen en meisjes te inspireren om voor hun geaardheid uit te komen en onzekerheden weg te nemen.

En met succes. Dagelijks krijgen ze positieve mailtjes van meisjes en vrouwen. "Ze vertellen ons dat ze het zo fijn vinden dat wij er zijn en wat we doen. Of dat ze door ons uit de kast zijn gekomen. Ja dat is heel mooi om te zien." 

Ondertussen duurt de zoektocht naar de juiste zaaddonor voort. Wie zich serieus geroepen voelt als kandidaat kan via hun website contact opnemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`