Ga naar de inhoud
Baby gedumpt in container

Politie bezoekt 700 gezinnen in zaak containerbaby

Politiewoordvoerder Rob van der Veen: "Vreselijk. Ik krijg er een heel naar gevoel van". Beeld © RTL Nieuws

De politie in Amsterdam doet er alles aan om meer te weten te komen over de 'containerbaby'.

Agenten bezochten de afgelopen maanden meer dan 700 gezinnen waar baby's geboren zijn. Zij wilden nagaan of het kindje, dat eind oktober in een ondergrondse container werd gevonden, bij een van deze gezinnen thuishoorde. Dat bleek niet het geval.

ZIE OOK: Hulpverlener: 'Eerst zien dan geloven, dacht ik'

"We proberen op allerlei manieren informatie te krijgen", zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen tegen RTL Nieuws. "Want er is nog niemand geweest die spontaan heeft geroepen: ik heb dat meisje gezien in het ziekenhuis of ik heb deze baby geboren laten worden".

Het speentje, de luier en de pleister voor de hielprik die bij het meisje werden gevonden, worden gebruikt in vier ziekenhuizen in Nederland. Een van die ziekenhuizen staat in Amsterdam. "Daar ligt wel de focus op", zegt de woordvoerder. "We zijn in contact met het ziekenhuis. Maar het beroepsgeheim maakt het wat lastig."

ZIE OOK: Gevonden baby ondergebracht bij pleeggezin

Dat het meisje niet te vondeling werd gelegd, maar werd 'weggegooid', raakt ook politiewoordvoerder Rob van der Veen. "Vreselijk. Ik krijg er een heel naar gevoel van". 

De baby is ondergebracht bij een pleeggezin en maakt het goed.

 

 

Bron: RTL Nieuws