Ga naar de inhoud
Baby gedumpt in container

Ruim 10.000 euro voor 'containerbaby'

Beeld © Ib Haarsma

Er is ruim 10.000 euro opgehaald voor de baby die in oktober in een ondergrondse container in Amsterdam werd gevonden.

Na aanleiding van de vondst van het meisje besloot een vader uit Deventer een fonds op te zetten waarvan bijvoorbeeld later de studie van de baby kan worden betaald.

Het doel is volgens initiatiefnemer Frank de la Bey ongeveer 20.000 euro. Onder anderen cabaratier Najib Amhali zorgde voor een flinke bijdrage. Hij haalde met een voorstelling in Deventer 2500 euro op voor het fonds.

ZIE OOK: 'Absurd dat het een heel klein baby'tje bleek te zijn'

De la Bey schreef op zijn fundraisepagina een brief aan de gevonden baby. Hij legt uit waarom hij het fonds is begonnen.

.."Tot op heden is je moeder nog niet gevonden. Wat moet ook zij er vreselijk aan toe zijn geweest om jou, een mooi en onschuldig meisje, alleen te laten. Maar over haar wil ik het niet met je hebben. Ik wil het over jou hebben.

Ik wil namelijk dat je opgroeit in alle geluk. In een gezin waar je mag lachen en huilen, boos mag worden en je weg in het leven mag vinden. Met warmte en liefde om je heen. Ik wil dat je alle kansen van de wereld krijgt om je leven te leiden zoals jij dat wilt.

Ik wil je daarbij helpen. Ik wil een fonds voor je oprichten om straks je liefhebbende pleegouders te helpen jou je leven te laten leiden. Voor kinderopvang, zorgkosten, school, sportvereniging, een vakantie of hulp bij het verwerken van je slechte start. En misschien straks wel voor je studie, een studie die je in staat stelt de wereld een stukje mooier te maken. Maar weet je, die wereld is al een stukje mooier: jij bent er namelijk."..

Eind februari draagt De la Bey het fonds over aan Jeugdbescherming Amsterdam.

Bron: RTL Nieuws