Nederland

Homostel mishandeld met betonschaar, 'omdat we hand in hand liepen'

02 april 2017 18:00 Aangepast: 28 april 2018 01:57
Jasper en Ronnie werden na een stapavond in Arnhem mishandeld.

Wat een leuke stapavond had moeten worden, eindigde voor Jasper Vernes-Sewratan (35) en Ronnie Sewratan-Vernes (31) in een drama. Ronnie werd met een betonschaar mishandeld toen ze hand in hand naar huis liepen.

Na een avondje dansen op een homofeest in de poppodium Luxor Live in Arnhem, liepen Jasper en Ronnie hand in hand naar huis. "We laten bijna nooit in het openbaar zien dat we een relatie hebben, maar we hadden wat gedronken, het was donker op straat en er waren bijna geen mensen, dus hielden we elkaars hand vast."

Dat ging goed, tot ze bij de Nelson Mandelabrug kwamen. Daar stond een groep van zes tot acht jongeren. Jasper: "Volgens mij waren het Marokkanen. Ze begonnen te schreeuwen: vies, vuil, homo's, dat soort kreten. We riepen wat terug en liepen door, maar ineens kwamen ze achter ons aan."

'Betonschaar uit zijn jas'

"We zeiden dat ze weg moesten gaan. Ik wilde helemaal niet vechten, maar wilde ruimte creëren en gaf een van de jongens een duw. Voor ik het wist was Ronnie bij me weggetrokken en had ik drie man op me."

"Ineens zag ik een jongen een betonschaar uit zijn jas halen en hoorde ik Ronnie schreeuwen: 'Jasper, Jasper, al mijn voortanden zijn uit mijn mond geslagen!'" Jasper vocht zich los en de groep rende weg.

Lip gehecht

Toen Jasper bij zijn man aankwam, zag hij dat Ronnie helemaal onder het bloed zat. "Hij was totaal van slag. Ik belde meteen 112. De ambulance bracht ons naar het ziekenhuis, daar is zijn lip gehecht. De spoedtandarts heeft een foto gemaakt." 

Ronnie is door de klappen vier voortanden en deels een vijfde tand kwijt en er moet een reconstructie van zijn gebit komen. Zelf heeft Jasper kneuzingen in zijn rug en knie en een bloeduitstorting bij zijn ribben. "Verder heb ik geluk gehad."

Veel steun

De volgende ochtend schreef Jasper zijn woede en onmacht van zich af op Facebook. Het bericht werd al meer dan tweeduizend keer gedeeld en er staan duizenden reacties onder. Jasper: "Onder het bericht staan veel fijne reacties, daar halen we steun uit."

Voor de mishandeling zijn twee mannen aangehouden van 14 en 20 jaar. De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten en roept getuigen op zich te melden.

Thumbnail

Zo wordt er gereageerd als een homostel hand in hand op straat loopt:

 

 

`