Ga naar de inhoud
Baby gedumpt in container

Voetbalclubs in actie voor 'containerbaby'

Beeld © Ib Haarsma

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Ajax, die morgen op het programma staat, zal in het teken staan van de 'containerbaby'.

Het meisje werd op 26 oktober vorig jaar in een ondergrondse container in Amsterdam gevonden. Het kindje was toen pas een paar dagen oud.

Om te zorgen dat het meisje een mooie toekomst tegemoet gaat én om te laten weten dat ze er mag zijn richtte Frank de la Bey een studiefonds op voor het meisje. De la Bey schreef een open brief aan de baby:

"Ik wil namelijk dat je opgroeit in alle geluk. In een gezin waar je mag lachen en huilen, boos mag worden en je weg in het leven mag vinden. Met warmte en liefde om je heen.Ik wil dat je alle kansen van de wereld krijgt om je leven te leiden zoals jij dat wilt. Ik wil je daarbij helpen. Ik wil een fonds voor je oprichten om straks je liefhebbende pleegouders te helpen jou je leven te laten leiden. Voor kinderopvang, zorgkosten, school, sportvereniging, een vakantie of hulp bij het verwerken van je slechte start. En misschien straks wel voor je studie, een studie die je in staat stelt de wereld een stukje mooier te maken. Maar weet je, die wereld is al een stukje mooier: jij bent er namelijk."

Op dit moment zit er ruim 14.000 euro in het fonds. Het einddoel is 20.000 euro. Eind februari stopt de inzamelingsactie. Morgen hoopt De la Bey een stapje dichter bij het einddoel te komen.

ZIE OOK: Vindster 'containerbaby' geëerd

De la Bey zal voorafgaand aan de wedstrijd in de business club van Go Ahead Eagles sponsoren, genodigden, het bestuur en de directies van de beide clubs toespreken. Daarna gaat hij met de pet rond voor het fonds voor de containerbaby.

Bron: RTL Nieuws