Ga naar de inhoud
Nederland

Topman KPMG-onderdeel weg na incident met vrouwelijke collega's

Het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen (archieffoto). Beeld © ANP

Een topman van belastingadviesbureau Meijburg & Co van KPMG is opgestapt nadat hij zich heeft misdragen ten opzichte van vrouwelijke collega's.

Het zou gaan om meer dan één incident waarbij de bestuurder begin dit jaar betrokken is geweest. "Tijdens een door medewerkers georganiseerd event buiten kantoor, begin dit jaar heeft een partner van Meijburg & Co zich ten opzichte van vrouwelijke collega’s gedragen op een manier die in strijd is met de voorbeeldfunctie van partners", laat het belastingadviesbureau uit Amstelveen, onderdeel van KPMG, weten in een verklaring.

Vlak daarna is in samenspraak met het bestuur besloten dat de topman moest terugtreden uit zijn bestuursfunctie. Hij heeft per 1 april het bedrijf verlaten.

Intern onderzoek
Onduidelijk blijft hoe ernstig de aantijgingen zijn. Het bestuur van het belastingadviesbureau is zelf een onderzoek gestart onder begeleiding van 'een externe deskundige'. Het bedrijf laat in een reactie weten dat zij hierbij geen hulp van de politie hebben ingeschakeld. 

Het eigen onderzoek loopt nog. "We kunnen omwille van de privacy van alle betrokkenen niet zeggen om wie het gaat", aldus de woordvoerder van Meijburg & Co, die ook niet kan bevestigen of het gaat om fysiek contact of geweld.

Grote rel
Het belastingadviesbureau kwam eerder dit jaar in opspraak door een grote rel rond een jonge fiscalist van Marokkaanse afkomst. Die zou naar eigen zeggen zijn bedreigd en gediscrimineerd door financieel directeur Wiebe Cnossen en wil nu een schadevergoeding van KPMG. Cnossen heeft het bedrijf, opmerkelijk genoeg, per 1 april verlaten. 

Of er een direct verband is tussen de twee incidenten wil de woordvoerder van KPMG Meijburg & Co niet bevestigen. Wel is de persoonlijke informatiepagina (screenshot) van Cnossen op de KPMG-website pas vanmiddag, vlak na het uitkomen van de nieuwe verklaring, offline gehaald. 

Bron: RTL Nieuws / Chris Koenis
Meer over