Nederland

Bijna miljoen buitenlandse bezoekers met Pasen, ANWB verwacht files

13 april 2017 09:21 Aangepast: 13 april 2017 09:24
In de Keukenhof is het traditioneel druk met Pasen Beeld © ANP

Het paasweekend wordt een druk weekend. Er worden 950.000 buitenlandse bezoekers verwacht, 100.000 meer dan vorig jaar. De ANWB verwacht vandaag al een drukke avondspits.

Het aantal buitenlandse bezoekers is becijferd door NBTC Holland Marketing. Van de Nederlanders gaat een half miljoen mensen tijdens Pasen op vakantie. Ook dat zijn er 100.000 meer dan in 2016. 300.000 van hen doen dat in eigen land. 

800 miljoen

Van de buitenlandse bezoekers komt naar schatting 65 procent uit Duitsland en 25 procent uit België. Het zal vooral druk zijn in de Bollenstreek en aan de kust, maar ook musea verwachten veel bezoekers. .

NBTC Holland Marketing verwacht dat er in totaal 800 miljoen euro wordt besteed tijdens de paasdagen, waarvan buitenlandse bezoekers 300 miljoen euro voor hun rekening nemen en Nederlanders 500 miljoen euro. 

Frisjes

Het weer zit niet echt mee tijdens het paasweekend. Vandaag vinden we de meeste zon in de kustprovincies, landinwaarts komen hardnekkige stapelwolken voor met een enkele bui. Met een graad of 11 is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Ook de rest van het paasweekend is wat fris en ook vallen er wat buien. Maar de zon laat zich af en toe wel zien. 

Meteoroloog Amara Onwuka zegt: "Als je paaseitjes gaat zoeken, kun je het beste de Buienradar even checken en vergeet niet een lekkere winterjas aan te trekken. 

Files

De ANWB verwacht dat het ook op de wegen druk wordt. Voor veel mensen begint donderdagmiddag het paasweekend. Daarom verloopt de avondspits drukker dan anders. Op Goede Vrijdag en tijdens de paasdagen zijn vooral dagjesmensen onderweg. 

Op tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Vanaf het middaguur ontstaan vooral in het midden van het land files. 

Dronebeelden Keukenhof

Geen zin in drukte, maar wel genieten van bloemen in de Keukenhof? Vorig jaar maakten we deze video van dronebeelden: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore