Dodelijk ongeluk met hoogwerker

Getuige: 'Ik zag de hoogwerker voorover vallen, schrok me rot'

02 mei 2015 16:06 Aangepast: 02 mei 2015 20:13

Arnold van de Worp (28) was samen met zijn vader op het evenement in Oosterwolde waar het dodelijke ongeluk met de hoogwerker gebeurde. "Ik zag dat het bakkie helemaal scheef hing. 'Shit, shit, shit' schreeuwde ik nog tegen mijn vader. Dat ding gaat vallen."

Hij staat nog te trillen op zijn benen. "Ik ben heel erg geschrokken", vertelt Arnold. Hij was met zijn vader naar het oldtimer-evenement gegaan. "Ik was op mijn oude bromfiets naar het evenement gegaan. Het was heel gezellig, het weer was mooi. Er was veel te zien: oude landbouwvoertuigen, brommers en allerlei motoren. Toen ik er was, waren er een paar honderd bezoekers."

ZIE OOK: Liveblog: dodelijk ongeluk hoogwerker

Tussen alle oldtimers stond ook de hoogwerker. Vooral kinderen gingen in de ver-reiker om te genieten van het uitzicht, vertelt Arnold. "Er konden ongeveer vijf mensen tegelijk in het bakje." Hoe hoog de hoogwerker ging, weet hij niet. "Maar het bakkie hing wel scheef. Het zag er niet stabiel uit. Ik zag dat het bakje steeds meer voorover hing. Shit, shit, shit zei ik tegen mijn vader. Dit gaat mis."

Thumbnail

Arnold van de Worp

Veel paniek
Volgens Arnold viel de hoogwerker voorover. "Ik zag meteen dat het goed mis was", vertelt hij. Een grote klap volgde. "Er was veel paniek. Mensen begonnen te rennen. Organisatoren schoten meteen te hulp." Of er ook mensen onder het bakje terecht zijn gekomen, weet hij niet. Daarna ging het allemaal heel snel. "Er waren in no-time drie traumahelikopters en heel veel brandweer- en politiemensen." 

Arnold is inmiddels bij zijn ouders in Wezep, iets verderop. "Het evenement is meteen afgelast. Heel bizar dat het zo is geëindigd." Voor zover hij weet zijn er geen kennissen van hem gewond geraakt, maar dat maakt het niet minder erg: "Ik ken de mensen niet, maar ben er helemaal stil van." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore