Dodelijk ongeluk met hoogwerker

Drama met hoogwerker, wat weten we tot nu toe?

02 mei 2015 18:15 Aangepast: 03 mei 2015 21:28
Beeld © Stefan Verkerk

In het Gelderse Oosterwolde viel vanmiddag een hoogwerker om. Bij dat ongeluk kwam een man om het leven en raakten meerdere mensen gewond, onder wie een aantal kinderen. Er is nog veel onduidelijk over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar wat weten we wel?

 • Rond 14.30 uur vanmiddag kwamen bij de hulpdiensten de eerste meldingen binnen van een ongeval aan de Oostendorperstraatweg in Oostwolde. Hulpdiensten rukken massaal uit, waaronder meerdere traumahelikopters.
   
 • Al snel blijkt dat er meerdere gewonden gevallen zijn. In eerste instantie spreek de politie van tien mensen, waarvan er enkelen er erg aan toe zijn. Korte tijd later, rond 15.00 uur, wordt er ook melding gemaakt van een dodelijk slachtoffer.
 • De hoogwerker werd gebruikt op een oldtimer-evenement, dat ieder jaar gehouden wordt in Oosterwolde. Mensen konden in het bakje van de hoogwerker genieten van het uitzicht. De organisatie heeft later op de dag laten weten dat er een vergunning voor de hoogwerker was. Een dag later blijkt dat niet te kloppen, er was geen specifieke vergunning voor het gebruik van de hoogwerker.
  Thumbnail

   

 • Op het moment dat de hoogwerker kantelde zaten er meerdere mensen in het bakje van de hoogwerker, waaronder een aantal kinderen.
 • De kraan raakt in de val een 48-jarige man die vervolgens overlijdt. Duidelijk wordt dat er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt zijn. Acht van die gewonden zijn kinderen. Vier van de gewonden, onder wie een kind, zijn er slecht aan toe.
   
 • Het oldtimer-festival wordt afgelast. De organisatie van het festival, Stichting Oosterwolde Oldtimer Comité wil nog niet reageren op het ongeval.
 • De burgemeester van Oosterwolde reageert rond 17.00 uur op het drama in zijn gemeente: "Het dodelijk ongeval met de hoogwerker, is een klap voor de hele gemeenschap. Het is groot raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren".
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore