Ga naar de inhoud
Loverboyzaak Valkenburg

'Vervolging vernietigt levens verdachten loverboyzaak'

Beeld © ANP

De mannen die door het Openbaar Ministerie vervolgd worden in de Valkenburgse loverboyzaak 'hebben hun lesje al wel geleerd', zegt advocaat Ivo van de Bergh.

Van de Bergh staat 18 verdachten bij die vervolgd worden in de zaak. In totaal gaat het Openbaar Ministerie achter 29 mannen aan. Van de Bergh: "Dit is waar veel mannen al voor vreesden. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak vanaf het begin enorm aangezet. Daardoor kan het OM nu niet meer terug. Het zal hun leven alleen maar meer vernietigen." 

Vervolging heeft geen zin, zegt de advocaat: "Deze mannen hebben hun lesje inmiddels echt wel geleerd. Een rechtszaak en een straf voegt daar niets meer aan toe. Dat maakt het leed alleen maar groter." 

ZIE OOK: Zo adverteerde loverboyverdachte A. zijn ex

De zedenzaak kwam eind januari aan het licht. Toen werd bekend dat het minderjarige meisje binnen tien dagen tijd seks had gehad met zeker 50 mannen in een hotel in Valkenburg. De zaak zorgde voor veel ophef. Het OM beloofde de klanten van het meisje hard aan te pakken. Daarop pleegden twee mannen zelfmoord.

De advocaat maakt zich grote zorgen over zijn cliënten: "Ik hou m'n hart vast voor meer zelfmoorden. De mannen die als verdachte zijn aangemerkt, gaan nu al door een hel. Als ze straks ook nog een celstraf zouden krijgen, dreigen ze alles te verliezen: hun baan, hun relatie. Klanten van me geven aan dat ze dan niets meer hebben om voor te leven."

Bron: RTL Nieuws