Agenten voor rechter om verkrachting

'Ik had seks met twee agenten in de dienstauto'

21 mei 2015 14:30 Aangepast: 01 oktober 2020 19:38
Archieffoto

Twee agenten staan in Zwolle voor de rechter, omdat ze ervan worden verdacht in 2012 een vrouw tijdens carnaval in Raalte te hebben verkracht tijdens diensttijd. De vrouw deed vandaag in de rechtbank haar verhaal.

Op de bewuste avond in 2012 verliet de vrouw, in een roze feestoutfit vanwege carnaval, café De Leeren Lampe in Raalte. Twee agenten, die in een onopvallende auto patrouilleerden in het dorp, pikten haar op. De vrouw had naar eigen zeggen zeven wijntjes op. Of haar beschonkenheid de reden is dat ze haar hebben opgepikt, is niet duidelijk. 

ZIE OOK: 'Agenten verkrachtten vrouw tijdens carnaval'

Tijdens de autorit stelden de agenten seksueel getinte vragen aan de vrouw. Toen de auto stilstond, hadden beide agenten seks met haar. Dat berichtte ze kort na het voorval aan twee vrienden. Ze deed aangifte. 

Volgens de verklaring van de twee agenten, Sander L. (41) en Bidjaykoemar D. (44), hebben ze de dronken vrouw slechts naar het huis van haar oma gebracht. Op de achterbank is sperma aangetroffen van agent D. Hij verklaarde eerst dat hij vlak voor de dienst met zijn vrouw seks had gehad. Nadat die dat niet bevestigde, gaf D. aan dat hij was vreemdgegaan. 

ZIE OOK: 2,5 jaar cel voor agenten die seks hadden in politieauto

Uit de volgapparatuur van de politiewagen kwamen andere gegevens naar voren dan uit het rapport van de agenten. Zo zou blijken dat ze helemaal niet rechtstreeks naar de woning van haar oma waren gereden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore