Ga naar de inhoud
Agenten voor rechter om verkrachting

2,5 jaar cel geëist tegen agenten om verkrachting

Archieffoto Beeld © ANP

Tegen de twee agenten die worden verdacht van het seksueel misbruiken van een vrouw op de achterbank van een politiewagen in Raalte is vandaag 2,5 jaar cel geëist. Dat gebeurde vandaag in de rechtbank in Zwolle, waar beide agenten terechtstaan.

Het duo wordt er daarnaast van verdacht het rapport over de betreffende gebeurtenis te hebben vervalst om zichzelf een alibi te verschaffen. 

ZIE OOK: 'Ik had seks met twee agenten in de dienstauto'

De twee agenten, Sander L. (41) en Bidjaykoemar D. (44), brachten in het carnavalsweekend van 2012 in Raalte een vrouw naar huis die dronken zou zijn. In het rapport schreven ze de vrouw direct naar het huis van haar oma te hebben gebracht. Maar de vrouw beschuldigt de agenten van verkrachting. Ze zouden haar naar een afgelegen plek in Wijhe hebben gebracht, stelt de officier van justitie. Daar werd ze door beide agenten seksueel gepenetreerd. 

Op de achterbank van de dienstauto werd sperma aangetroffen van agent D. Die beweerde eerst voor diensttijd seks te hebben gehad met zijn vrouw, toen die dat niet bevestigde, zei hij vreemd te zijn gegaan. Op de kraag van de beschonken vrouw zou volgens het Openbaar Ministerie echter ook sperma zijn aangetroffen van de agent.

 

Bron: RTL Nieuws / ANP