Ga naar de inhoud
Onderzoek naar Fyra-debacle

NS biedt excuses aan voor Fyra-debacle

Engelhardt Robbe Beeld © ANP

De NS biedt excuses aan voor de problemen met de Fyra. Dat heeft Engelhardt Robbe, de waarnemend topman van de NS, zojuist gezegd tijdens de Fyra-verhoren.

"We willen daar onze oprechte excuses voor aanbieden", zei Robbe. Hij werd woensdag ook al verhoord, maar hij was vandaag weer aan de beurt vanwege het opstappen van Timo Huges als topman van de NS.

ZIE OOK: Live: enquête Fyra-debacle, Mansveld aan het woord

"We hebben de reiziger in de kou laten staan. We hebben onze beloften, onze ambities niet waar kunnen maken", zei Robbe. "De teleurstelling is groot", voegde hij eraan toe, ook binnen zijn eigen bedrijf.

Politiek verslaggever Floor Bremer volgt de Fyra-verhoren van de parlementaire enquête. Het is de tweede keer dat er een excuus te horen is tijdens het onderzoek, meldt ze. 

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) sluit vanmiddag de rij getuigen die de parlementaire enquêtecommissie Fyra verhoort. Bremer: "Robbe en Mansveld worden onder anderen ondervraagd over de laatste dagen van de Fyra op het Nederlandse spoor en de uiteindelijke schikking met treinabrikant AnsaldoBreda." 

Mansveld was verantwoordelijk voor het spoor toen de Fyra in december 2012 na vijf jaar vertraging eindelijk ging rijden tussen Amsterdam en Brussel. Een paar weken later hield de trein er alweer mee op omdat er van alles aan mankeerde.

Je kunt de enquête hier live bekijken. 

Bron: RTL Nieuws