Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

KLM vreest lange wachttijden op Schiphol: 'Wij houden ons hart vast'

07 juni 2017 05:03 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Drukte op Schiphol. Beeld © ANP

Luchtvaartmaatschappij KLM vreest voor nieuwe lange wachttijden op Schiphol nu de zomervakantie nadert. In mei haalden beelden van urenlange wachtrijen op Schiphol al het internationale nieuws.

"De ellende voor onze passagiers is helaas nog niet voorbij, want de zomer komt eraan", zegt president-directeur Pieter Elbers ​van KLM in gesprek met De Telegraaf. "Wij houden ons hart vast. Het probleem is nog niet voldoende en vooral niet structureel opgelost. Dit is schadelijk voor de reputatie van Nederland."

Bredere doorgangen

Er zijn meer oplossingen om de doorstroom op Schiphol te bevorderen, zoals het opofferen van winkelruimte voor bredere doorgangen. "Daar zou ik een voorstander van zijn. Schiphol zal in moeten zien dat het een luchthaven is, in plaats van een winkelcentrum met landingsbanen", zegt de KLM-baas.

KLM en Schiphol ruziën over drukte

Het is niet voor het eerst dat Elbers publiekelijk z'n gal spuwt over de lange wachtrijen op de luchthaven. Toen de boel in mei in het honderd liep, klaagde KLM dat het 'wanbeleid' van de luchthaven KLM in de groei belemmert. 

De uithaal van Elbers is opmerkelijk, want op 8 mei was er een topoverleg met Jos Nijhuis van Schiphol over het aanpakken van de drukte. Onder leiding van staatssecretaris Dijksma werd toen onder andere afgesproken dat alle checkpoints in vertrekhal 1 in de zomer gebruikt worden om mensen te controleren. 

Lees ook: Dit is waarom ruziënd KLM en Schiphol niet zonder elkaar kunnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore