Nederland

Tweede Kamer stemt nagenoeg unaniem in met klimaatverdrag Parijs

25 januari 2017 20:12 Aangepast: 29 juli 2017 02:30
De uitstoot van CO2 moet fors worden teruggebracht, zeggen wetenschappers. Beeld © ANP

Het kabinet gaat er alles aan doen om het klimaatverdrag van Parijs nog voor de verkiezingen in maart door beide Kamers te loodsen. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu vandaag in een debat over de overeenkomst.

De Tweede Kamer stemde nagenoeg unaniem in met de goedkeuring, alleen de PVV stemde tegen. Dijksma noemde de goedkeuringswet "met afstand de meest betekenisvolle wet" die ze de Tweede Kamer heeft voorgelegd. 

Minder CO2

De ondertekenaars van het klimaatverdrag hebben onder andere afgesproken de wereldwijde temperatuurstijging tot minder dan 2 graden Celsius te beperken, om zo de effecten van klimaatverandering te kunnen beperken. Om dat te bereiken moeten ze de uitstoot van CO2 drastisch verminderen. Het verdrag werd in december 2015 ondertekend door bijna 200 landen.

De PVV is tegen de ratificatie van het verdrag vanwege de kosten en de 'onbetrouwbaarheid' van de verdragspartners. De partij denkt dat de Verenigde Staten het verdrag, onder de leiding van Trump, in de prullenbak gooien. Maar, benadrukt Dijksma, al negentien staten geven aan dat ze het klimaatverdrag hun energiebeleid zullen laten bepalen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Websites over klimaatverandering moeten offline van Trump

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore