Ga naar de inhoud
Arubaan dood na arrestatie

Familie Mitch voelt geen haat tegen agenten

Mitch Henriquez Beeld © Facebook

De familie van Mitch Henriquez, die door politiegeweld om het leven is gekomen, is blij met 'de snelle en eerlijke' uitkomsten van het onderzoek. "Maar het verlies wordt er niet minder om", zegt zijn zus Lila tegen RTL Nieuws.

"Mijn gevoelens zijn tegenstrijdig", zegt Lila Henriquez. "Het is allemaal zo onwerkelijk. Dit weekend had ik nog contact met hem. Hij vertelde me dat hij een leuk feestje had."

Vandaag werd bekend dat de 42-jarige Arubaan zeer waarschijnlijk door politiegeweld afgelopen zaterdag om het leven kwam. Hij overleed 'door zuurstoftekort', blijkt uit de eerste resultaten van het sectierapport. 

ZIE OOK: Van Aartsen: 'Ik hoop dat iedereen zijn verstand erbij houdt'

Mitch werd bij een muziekfestival in Den Haag gearresteerd omdat hij riep dat hij een wapen droeg. Lila: ​"Ik kan me daar niets bij voorstellen. Hij was een man met veel vrienden en humor." Verder zegt ze dat ze blij is met alle steun die de familie krijgt. "Maar ik ben absoluut tegen geweld."

Alex Dijkhoff, een neef van Mitch, zegt dat hij eigenlijk al wist dat politieagenten schuldig waren. "Maar ik voel geen haat tegen agenten." Hij wil benadrukken dat hij 'absoluut tegen demonstraties en zeker tegen geweld' is. 

De familie zegt dat het lichaam van Mitch zo snel mogelijk naar Aruba wordt gebracht. "We hopen dat de uitvaart zo snel mogelijk kan worden geregeld. We willen rust om dit verlies te verwerken", aldus zus Lila.

Gisteren zei de moeder van Mitch hetzelfde. Dat is te zien in dit filmpje: