Ga naar de inhoud
Arubaan dood na arrestatie

Van Aartsen niet naar stille tocht, wel gesprek met familie Mitch

Beeld © ANP

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag gaat vanmiddag niet naar de stille tocht ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez. Wel heeft hij morgen een gesprek met de familie.

De familie van Mitch wil graag dat de stille tocht een herdenkingsmoment is voor familie en vrienden. In overleg is daarom besloten dat de burgemeester er niet bij is. Mitch Henriquez stierf vorig weekend nadat hij was gearresteerd op een festival in Den Haag. Hij stikte toen agenten hem wilden overmeesteren. Sindsdien is het onrustig in de Schilderswijk.

ZIE OOK: Stille tocht voor Mitch: Wij willen geen relschoppers

Van Aartsen gaat morgen naar de familie toe om persoonlijk zijn deelneming te betuigen. De familie heeft aangegeven dat op prijs te stellen, nadat de burgemeester afgelopen week in een persoonlijke brief zijn deelneming heeft betuigd. Hij gaf ook aan dat hij de familie op elke mogelijke manier wil bijstaan.

De stille tocht van vanmiddag is georganiseerd door nabestaanden. De tocht gaat om 17.30 uur van start bij station Den Haag Moerwijk naar het Zuiderpark, waar Henriquez het slachtoffer werd van politiegeweld.