Ga naar de inhoud
Arubaan dood na arrestatie

Mitch Henriquez begraven op Aruba

Beeld © ANP

Mitch Henriquez is begraven op Aruba. Na een dienst in de Santa Ana kerk op het eiland, waar zo'n 250 mensen afscheid van hem namen, werd zijn doodskist bijgezet op de begraafplaats van de kerk. Hij kwam eind juni om het leven na zijn arrestatie in het Haagse Zuiderpark.

Familie en vrienden droegen de kist, terwijl zijn moeder en zoon huilend toekeken. Sommige aanwezigen dragen T-shirts met de tekst gerechtigheid voor Mitch. Bij de ingang van kerk werd een kort gebed gehouden. 

ZIE OOK: Begrafenis Henriquez begonnen op Aruba

De begrafenisstoet ging eerst langs het huis van zijn moeder. Daar woonde Mitch Henriquez die in Nederland op vakantie was. Henriquez stierf een dag na het festival Night at the Park in het Zuiderpark. Daar kreeg hij een woordenwisseling met agenten.

Nekklem
Toen zij hem wilden overmeesteren en de nekklem toepasten, kreeg hij geen lucht meer. Een dag later overleed hij. De vijf agenten zijn op non-actief gesteld. De dood van Henriquez leidde meerdere dagen tot ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk; honderden mensen werden gearresteerd.

 

Bron: RTL Nieuws/ANP