Rennende rukker in IJmuiden

Slachtoffers van potloodventer: 'Ik dacht dat hij een van mijn kinderen wilde pakken'

17 augustus 2015 19:24 Aangepast: 18 augustus 2015 00:49
Beeld © ANP

De rennende rukker hield de gemoederen in IJmuiden de afgelopen tijd flink bezig. Hoewel het aantal aangiften tegen potloodventers daalt, zijn ze er nog wel degelijk. Acht lezers die een potloodventer tegenkwamen, doen hun verhaal.

Givenchy en Isabella: "Ik fietste met mijn vriendin in Tegelen (Limburg). Aan de kant waar wij reden, stond op een parkeerplaats een man achter zijn auto. In eerste instantie zagen we hem wel maar we fietsten gewoon verder tot hij opeens zijn broek en onderbroek half omlaag deed en ergens over ging wrijven. Mijn vriendin en ik keken elkaar aan van 'wat is dit nou'.

Tien meter verder stonden we voor een rood stoplicht en dus keken we nog een keer om. Die man stond naar ons te zwaaien met een gebaar van 'kom, kom'. Toen het groen was, reden we zo snel mogelijk door. Het bleek dat wij niet de enige waren die het gezien hadden want een vrouw naast ons stopte midden op de weg en zei 'bel de politie'. Thuis vertelden we het aan de vader van mijn vriendin. Hij ging meteen op de fiets kijken of die man er nog was maar hij reed al weg in een blauwe auto. Er kwam toevallig een politieauto langs gereden. We hebben een melding gemaakt en op Facebook een waarschuwing geplaatst."

ZIE OOK: Minder aangiftes tegen 'rennende rukkers'

Veerle: "Ik liep met mijn hond om 06.15 uur in een Leids parkje, toen ik in de verte een jongeman op een bankje zag zitten. Toen ik achter hem langs liep, zag ik dat hij heftig rukkend met een glimlach op zijn gezicht mij zat aan te kijken… Ik was net wakker en normaal ben ik assertief genoeg, maar ik kon even niets uitbrengen. In verwarring vervolgde ik mijn weg. Ik heb er dus niets aan gedaan."

Violetta: "Ik heb het ooit één keer meegemaakt toen ik 17 jaar was. In een park stond hij opeens voor me. Ik heb zo hard gelachen en gezegd: ‘Die is klein!’, dat hij zich omdraaide en wegliep."

Corrie: "Ik was in het ziekenhuis op bezoek geweest en er stond zo’n zielenpoot in de bosjes en hij riep naar mij. Ik heb enkel gezegd: pas op, hij vat kou!"

Mill: "Een tijdje geleden in Rotterdam IJsselmonde was ik alleen met mijn twee kleine dochters toen hij ons achterna kwam. Ik heb mijn kinderen gepakt en ben gaan rennen, riep om hulp en belde 112. Ik dacht dat hij een van mijn kinderen wilde pakken. Hij filmde ook alles. Hij is niet gepakt, omdat het geen heterdaad was."

Michelle: "Het gebeurde een jaar of vijf geleden toen ik nog op de middelbare school zat. We moesten boodschappen halen voor de klas en liepen over een pad door het bos. Daar stond hij dan: broek op z’n knieën en aan het rukken!!! We lieten de boodschappen van schrik op de grond vallen en hebben hem recht in zijn gezicht uitgelachen. Oh, we kwamen niet meer bij! Meneer zette het op een rennen toen wij niet de reactie gaven die hij had verwacht."

Ca: "Ik heb er eentje gezien toen ik een jaar of 7 ,8 was. Het was in het Beatrixpark in Schiedam waar later Nienke is vermoord. Het was een vieze, oude vent met een lange jas. Gelukkig kwam er net een oude vrouw aanlopen en die stuurde ons meteen naar huis."

Het zijn overigens niet mannen die en plein public staan te ‘helikopteren’, blijkt uit het relaas van Gerrit die oog in oog kwam te staan met een wel erg schaars geklede vrouw:

Gerrit: "Ja, het is misschien raar, maar het was een mooie jonge vrouw in een kort rokje die zonder slip op een terras ging zitten en mensen ongegeneerd uitzicht gaf op haar intieme delen. Ik denk dat ze erop kickte ofzo. Ok, het merendeel is man, maar er zijn dus ook vrouwen die gekke dingen doen. Het wordt alleen minder breed uitgemeten."

ZIE OOK: 'Rennende rukker' is zwerver uit Polen

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore