We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

23 januari 2013 08:43

Minister belooft compensatie loonderving militairen

ANP - Minister Hennis-Plasschaert op werkbezoek

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert wil een structurele oplossing voor het loon van militairen. Die dreigen vanaf 2014 5 procent van hun salaris kwijt te raken door een nieuwe wet.

Dat heeft de bewindsvrouw laten weten, na berichten in De Telegraaf. Die schreef dat de minister heeft toegezegd dat alle militairen vanaf volgend jaar alsnog gecompenseerd worden voor het inkomensverlies dat ze lijden door de nieuwe Wet uniformering loonbegrip (WUL).

"Het kan niet zo zijn dat militairen harder worden geraakt dan anderen. Linksom of rechtsom, we vinden een oplossing om de ongewenste loonderving vanaf 2014 op te lossen", zegt de minister.

Reactie vakbond

Jan Kleian van de bond voor Defensiepersoneel ACOM noemt de oplossing van de minister in een reactie "niet structureel en uit eigen middelen en dus: fout".

Bij Defensie werken ruim 44.000 militairen en ruim 18.000 man burgerpersoneel. Het conflict over het loon komt voort uit de invoering van de WUL. Die heeft gevolgen voor het loon van alle Nederlanders. Burgers gaan er maximaal 1,5 procent op voor- of achteruit. Voor militairen ligt dat anders: zij zouden tussen de 1,2 procent en 4,8 procent moeten inleveren.

Topnieuws