Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 juni 2017 10:18

Snelweg over? Architectenbureau MVRDV maakt er een park van

Een verhoogde snelweg in Seoul is door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV omgebouwd tot groene wandelweg. In totaal staan er 2400 planten op de fly-over.

Afgelopen week opende in het Zuid-Koreaanse Seoul de 983 meter lange skygarden die gemaakt is door het Rotterdamse MVRDV. Het project Seoullo is de herbestemming van een verhoogde snelweg uit 1970 tot wandelpark. Het bijna een kilometer lange viaduct voor voetgangers ligt vlakbij het centraal station van Seoul.

2400 planten

MVRDV heeft zich vanaf de start in 2015 hard gemaakt om de vergeten infrastructuur als aanjager van een groenere stad in te zetten. Het 16 meter hoge lineaire park op een staal- en betonstructuur bevat de grootste variëteit aan planten in Korea.

Verdeeld over 645 potten zie je 50 families en 228 soorten van struiken, bomen en bloemen. In totaal zijn er 2400 planten. Nieuwe bruggen en trappen verbinden het viaduct met winkels, hotels en tuinen in de stad.

Geurselectie

Op z'n Aziatisch is het park ingericht met een strenge indeling op kleur, geur, identiteit en compositie. Net als bij de High Line in New York, vormgegeven door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf, biedt Seoullo een plek aan activiteiten als voorstellingen, ontmoetingspunten en cafés.

's Avonds wordt de skygarden spectaculair blauw verlicht, een kleur die volgens MVRDV vriendelijk voor de natuur is.

Bron: Bright.nl

Topnieuws