Tandartsverzekering populair

Consumentenbond: 'Veel overstappers kiezen aanvullende verzekering'

29 december 2020 16:13 Aangepast: 29 december 2020 17:25
Veel tandartsen brengen hoge kosten voor implantaten in rekening.

Veel mensen die overstappen van zorgverzekeraar sluiten een aanvullende zorgverzekering af. De tandartsverzekering is de meest gekozen aanvulling, zegt de Consumentenbond.

Vier op de vijf mensen die overstappen via de speciale service van de bond kiezen voor een aanvullende verzekering. Hoeveel dat er precies zijn, wil de organisatie niet delen.

Begin 2019 wisselde 7 procent van alle verzekerden van zorgverzekeraar. Dat komt neer op 1,2 miljoen mensen. Vorig jaar was dat aantal ongeveer even hoog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1,2 miljoen mensen overgestapt naar andere zorgverzekeraar

31 december

Consumenten die willen overstappen, moeten uiterlijk op 31 december hun lopende verzekering opzeggen en kunnen tot eind januari een nieuwe kiezen. Kiezen ze direct voor een nieuwe aanbieder, dan zegt de nieuwe verzekeraar het oude contract op.

Veel mensen regelen hun verzekering in de laatste dagen van het jaar, zegt de Consumentenbond. Volgens de bond is het voor iedereen belangrijk om goed na te gaan of je zorgbehoeften of de voorwaarden van de verzekering komend jaar veranderen.

Hoop gedoe

"Veel mensen vinden overstappen een hoop gedoe", zegt een woordvoerder van de bond. "Toch is het belangrijk om ernaar te kijken."

Er kunnen wijzigingen zijn in de zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, waarmee een verzekeraar werkt. Ook gelden er bij sommige verzekeraars extra kosten voor aanvullende verzekeringen voor kinderen. 65-plussers betalen vaak een onnodig hoge premie.

De premies voor een basisverzekering verschillen bovendien per verzekeraar. Komend jaar gaan ze bij bijna alle verzekeraars omhoog. De grootste stijging is bij CZ, dat de prijs verhoogt met 8,65 euro naar een maandbedrag van 129,60 euro. Bekijk hier alle premies

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Door corona duurder? Hier moet je op letten als je overstapt van verzekeraar

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore