Life

Binnenkort werkelijkheid? Bedden voor economy class-reizigers

27 februari 2020 10:17 Aangepast: 10 maart 2020 13:13
Drie bedjes boven elkaar, twee naast elkaar. Beeld © Air New Zealand

Goed nieuws voor wie graag wil slapen tijdens een lange vlucht maar geen business class kan betalen. Een vliegmaatschappij uit Nieuw-Zeeland test met bedden in de economy class. 

De slaapplekken zullen worden geplaatst in een apart compartiment in het vliegtuig. Het zijn er drie boven elkaar en twee naast elkaar. In totaal gaat het dus om zes bedjes.

Niet zo breed

Bedjes, want ze zijn weliswaar twee meter lang, het breedste gedeelte voor de schouders is slechts 58 centimeter. Ter vergelijking: een eenpersoonsbed is doorgaans 90 centimeter breed.

Het concept, Skynest genaamd, is bedacht en ontwikkeld door Air New Zealand met de hulp van 200 klanten. Het bedrijf heeft een patent aangevraagd en wil de naam als merk laten registreren, meldt het in een persbericht.

Langeafstandsvlucht

Dat juist dit bedrijf met deze oplossing komt is verklaarbaar: het biedt relatief veel langeafstandsvluchten aan. Daar komt binnenkort een vlucht bij van Auckland naar New York. Die zal bijna 18 uur non-stop in de lucht zijn. 

Waar het compartiment in het vliegtuig komt en óf het er überhaupt komt is nog lang niet zeker. Air New Zealand wil het traject Auckland - New York volgend jaar evalueren en hakt daarna de knoop door of het de cabine met 6 bedjes gaat gebruiken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Qantas werkt aan langste vlucht: Sydney naar Londen in 20 uur

Prijs onduidelijk

Wat reizigers moeten betalen is ook nog onduidelijk, maar wel dat je ook een gewone stoel moet boeken. Je kunt de bedden namelijk maar voor een bepaald deel van de reis boeken. Het personeel zal tussen iedere nieuwe slaper het bedje opnieuw opmaken, laat woordvoerder Anna Cross weten aan RTL Z.

Er is al wel gedacht aan de typische behoeften van iemand die wil slapen te midden van andere - snurkende - passagiers. Behalve een kussen, lakens en een deken heeft ieder bedje een gordijntje voor de privacy en krijg je oordoppen. Het bedrijf onderzoekt nog opties zoals een leeslampje, usb-lader en een ventilator. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ideale optie: baby's ontwijken tijdens je vlucht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van